nedeľa 11. marca 2012

Do štvorice s Kody Keplinger

Kody Keplinger je mladá, niečo cez 20 ročná autorka, ktorá už má za sebou dve veľmi úspešné contemporary knihy pre mladých. Máme ju radi práve preto, že si vo svojich knihách nemusí spomínať, aké to bolo mať 18, pretože si týmto vekom prešla len nedávno.

Kody urobila dieru do knižného priemyslu svojou prvotinou The DUFF (moju recenziu nájdete tu), ktorú napísala v 17tich rokoch ešte na strednej škole. The DUFF zachytáva osud Biancy, ktorú najkrajší chalan zo školy označí za DUFF - škaredú tučnú kamarátku.



Po úspešnom DUFF nasledovala kniha Shout Out, ktorá sa voľne inšpirovala gréckou drámou Lysistrata. Dievčatá sa v nej rozhodnú ukončiť rivalitu medzi školským futbalovým a rugbyovým tímom tak, že vyhlásia sex-štrajk.


V júni sa môžeme tešiť na knihu Midsummer's Nightmare, v ktorej musí hlavná hrdinka Whitley stráviť leto pred odchodom na vysokú školu so svojim rozvedeným otcom a jeho novou partnerkou a jej deťmi.


Do štvorice sa môžeme tešiť na novú Kodinu knihu Goldfish, ktorá vyjde na jeseň roku 2013. Túto skvelú správu zverejnila Kody tento týždeň na svojom blogu. Goldfish rozpráva príbeh dievčaťa, ktoré sa pokúsilo neúspešne o samovraždu.

1 komentár:

  1. Hodně se o ní mluví, i já jsem si už všimla a to se o tyhle knihy až tak nezajímám:) Asi bude opravdu šikovná:)

    OdpovedaťOdstrániť