utorok 21. júna 2011

Dystopický Slovart

Tak a teraz si určite poviete, že chodím s krížikom po funuse. Priznávam sa, trošku chodím :) Môžem ja za to, že Judit so Stormy ma pri zverejňovaní tejto mega-bomba-super-truper-fantastickej novinky predbehli?! Nemôžem. (trošku to berte tak, že ja som v tomto celom obeť a nie vy, že si tretíkrát musíte prečítať to isté ;)

Takže čo nás čaká v roku 2012 okrem apokalypsy? (práve tak rozmýšľam, že Slovart si tie dystópie zvolil veľmi tematicky, aby sa hodili ku koncu sveta)

JANUÁR 2012
Vyjde prvý diel knihy Uglies od Scotta Westerfelda.
 
Každý môže byť nádherný, čo je na tom predsa zlé? Tally bude mať čoskoro 16 rokov a už sa nemôže dočkať. V jej svete znamenajú 16te narodeniny operáciu, ktorá zmení človeka z fyzicky nepríťažlivého na dokonale krásneho a tým ho katapultuje do raja špičkových technológií, kde jedinou prácou je nikdy nekončiaca zábava.
Niekoľko týždňov pred Tallynými narodeninami však Tally spoznáva Shay, ktorá si nie je úplne istá, či chce byť krásna. Omnoho radšej by sa ocitla mimo dokonalý svet, na utajovanom mieste zvanom Dym, kde žijú škaredí, ktorí sa rozhodli vzbúriť proti diktátu a povinnosti byť krásny. Keď Shay utečie a zanechá Tally zašifrovaný odkaz s popisom cesty do spoločenstva, odhalí Tally odvrátenú stranu sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď nájde svoju kamarátku a vráti sa s ňou späť a prezradí tak, kde sa úkryt škaredých nachádza, alebo nebude nikdy pekná. Toto rozhodnutie jej navždy zmení život...

Vzhľad obálky zatiaľ ešte nie je známy, v Slovarte však majú rozhodne z čoho vyberať. (mne sa popravde nepáči ani jeden, možno vydavateľstvo vytvorí vlastný návrh)
 



FEBRUÁR 2012
Sa bude niesť v znamení odlišnosti - vyjde totiž kniha zaznamenávajúca fenomenálne úspechy - Divergent od Veronicy Roth. Moju recenziu si môžete prečítať TU. Slovenský názov bude znieť Divergencia. Slovart má podpísané práva na vydanie celej série, ktorá by mala obsahovať tri časti.

1 komentár:

  1. uz sa neviem dockat, len musim docitat tych 5 knih co som si posledne nakupila a fakt ze na ne nemam vela casu, lebo sa prapodivne stale nieco deje :)

    OdpovedaťOdstrániť